Gamestudio Links
Zorro Links
Newest Posts
Is Text Box data check possible?
by gamers. 02/17/20 11:09
Behaviour of user-defined bars
by Petra. 02/15/20 13:34
Optimization parameters results
by Petra. 02/15/20 13:22
Bollinger Band - Multi Timeframe
by migo. 02/15/20 06:50
Votes for future features
by 7th_zorro. 02/13/20 05:50
Quote size
by Zheka. 02/12/20 17:10
AUM Magazine
Latest Screens
The Space Between
Pogostuck: Rage With Your Friends
Worst Case Z
AckCon'18 - Lotter vs the World 2 - Preview Release
Who's Online Now
6 registered members (thomasprv, jenGs, AndrewAMD, Zheka, gamers, txesmi), 800 guests, and 5 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
DebraSteed, Ricard, Apollo1, ziphnor, thomasprv
18377 Registered Users
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Zorro showing Incorrect Results (I think..?) #478948
01/23/20 10:25
01/23/20 10:25
Joined: Dec 2016
Posts: 6
T
tnktnns Offline OP
Newbie
tnktnns  Offline OP
Newbie
T

Joined: Dec 2016
Posts: 6
Hello all, I've been having an ongoing issue while running Zorro that I can't figure out. There seems to be a discrepancy between what Zorro is presenting as my Equity & Profit/Losses and Reality. I ran a Live Z7 system in the fall of last year but pulled out because I was hemorrhaging money while Zorro kept saying it was actually making a profit(???)

After that I started a Z7 DEMO in the beginning of January, and I'm getting the same confusing in-congruence.

I've attached screenshots of the Start & End of this January Demo run to show what I'm talking about. As you can see in the first image, I started with an Equity of $12909.
The second image now shows that I have an Equity of $12664, and yet the next number in the Result Window (the Profit #) is showing a '+33102' ...
I have no idea where this "+33102" is coming from or what it's indicating, because it's pretty clear to me that I've lost Equity considering I started with $12909 and now have $12664... right? Shouldn't that +33102 instead be -245?

Now I should point out I do have a BALANCE of ~$14931 in my account, but I still don't understand how "+33102" would work with that Balance number?

I've been running all my stuff on Mt4 from an FxChoice account.


So what am I missing? Is it something obvious that I just am totally ignorant about(am I just being an idiot)? or is there something wrong with my broker's API? or something else?

Thanks for any Help!

Attached Files
Re: Zorro showing Incorrect Results (I think..?) [Re: tnktnns] #478959
01/26/20 10:27
01/26/20 10:27
Joined: Apr 2008
Posts: 264
Austria
Petra Online
Support
Petra  Online
Support

Joined: Apr 2008
Posts: 264
Austria
We call something like that "garbage in garbage out". Zorro results will be wrong when you entered wrong parameters in the asset list. If the parameters are very wrong then the results will also be very wrong.

Exception is when the results are not calcuated by Zorro but available from the broker API, this works normally with MT4 but not always. If you get wrong results from MT4 then you must use Brokerpatch to let Zorro calculate them.

Re: Zorro showing Incorrect Results (I think..?) [Re: tnktnns] #478962
01/28/20 09:35
01/28/20 09:35
Joined: Dec 2016
Posts: 6
T
tnktnns Offline OP
Newbie
tnktnns  Offline OP
Newbie
T

Joined: Dec 2016
Posts: 6
Thanks for the reply Petra.

So I guess the parameters of my AssetsFix.csv need to be updated to my broker's parameters? If so, I actually found a script written by the member sdh309795gaas on this forum here that downloads (I think) the appropriate asset parameters from the broker; I'm going to try again with this new updated Asset list, hopefully it works!

Thanks again!


Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1