Gamestudio Links
Zorro Links
Newest Posts
Alpaca - anyone tried using them?
by DdlV. 10/28/20 19:38
Work in Indian markets
by AndrewAMD. 10/28/20 11:14
Force chart into a y-axis range?
by ozgur. 10/27/20 18:57
Special Bars Script
by atr. 10/27/20 09:06
Optimize in a ranked asset portfolio
by dBc. 10/27/20 06:33
MT4 - use more Zorro script
by danatrader. 10/27/20 06:23
TIP: Multiply Your Trade VPS
by danatrader. 10/27/20 05:48
AUM Magazine
Latest Screens
Paradox Vector
The Space Between
Pogostuck: Rage With Your Friends
Worst Case Z
Who's Online Now
3 registered members (Quad, AndrewAMD, danatrader), 464 guests, and 5 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
xilex, exshifta, mr_T0ma5, AVL, ruins
18530 Registered Users
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Sky and Water not working correctly? #481440
09/17/20 03:03
09/17/20 03:03
Joined: Dec 2008
Posts: 34
New York, USA
P
Preypacer Offline OP
Newbie
Preypacer  Offline OP
Newbie
P

Joined: Dec 2008
Posts: 34
New York, USA
Hello,

Just put together a simple room with a sky and water, to get used to working with the editor, and noticed an issue.

The textures both clearly show their animation in the WAD preview, but when I compile and run the map, the sky texture isn't layered as in the preview, it just shows the flat 2D image, with the two layers shown static, side-by-side. Also, the water doesn't have the "wavy" animation in engine, even though it shows it in the WAD preview. It, too, is just a static texture.

I've looked at the surface properties and everything I can think of, thinking maybe there's a flag I'm supposed to enable or something, but no dice.

How are these textures supposed to work? I remember being able to just apply them, and the the engine did the rest.

Thanks

Last edited by Preypacer; 09/17/20 03:04.
Re: Sky and Water not working correctly? [Re: Preypacer] #481441
09/17/20 03:35
09/17/20 03:35
Joined: May 2005
Posts: 792
Chicago, IL
Dooley Online
User
Dooley  Online
User

Joined: May 2005
Posts: 792
Chicago, IL
Generally speaking, you should be able to find these answers in the manual.


I believe DOME is the flag you want to set for this...

Re: Sky and Water not working correctly? [Re: Preypacer] #481442
09/17/20 11:28
09/17/20 11:28
Joined: Sep 2003
Posts: 6,861
Kiel (Germany)
Superku Offline
Senior Expert
Superku  Offline
Senior Expert

Joined: Sep 2003
Posts: 6,861
Kiel (Germany)
Those animated textures don't work anymore, ever since the "compile meshes" level builder update if I'm not mistaken (A6 or early A7). You'd need to use a material now instead.


"Falls das Resultat nicht einfach nur dermassen gut aussieht, sollten Sie nochmal von vorn anfangen..." - Manual

Check out my new game: Pogostuck: Rage With Your Friends
Re: Sky and Water not working correctly? [Re: Superku] #481443
09/17/20 11:39
09/17/20 11:39
Joined: Dec 2008
Posts: 34
New York, USA
P
Preypacer Offline OP
Newbie
Preypacer  Offline OP
Newbie
P

Joined: Dec 2008
Posts: 34
New York, USA
Ahhh okay. See.. The things you miss when you don't keep up with something tongue

Thanks!

Re: Sky and Water not working correctly? [Re: Preypacer] #481549
09/28/20 11:26
09/28/20 11:26
Joined: May 2013
Posts: 118
N
NeoDumont Offline
Member
NeoDumont  Offline
Member
N

Joined: May 2013
Posts: 118
If you disable the "Create Meshes" Checkbox in WED's compiler options texture animation should work again. However, you may need to change the player settings, if you use the T7 player script (in Project manager), otherwise your player starts flying. At least I encountered this prob on my machine.

A8 Extra edition, Athlon XP 2200+, 512 MB Nvidea.

NeoDumont


Moderated by  HeelX, Spirit 

Gamestudio download | chip programmers | Zorro platform | shop | Data Protection Policy

oP group Germany GmbH | Birkenstr. 25-27 | 63549 Ronneburg / Germany | info (at) opgroup.de

Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.1